Beroepsoriëntatie

Ik ben Ngaio den Hertog, ik zit midden in de ontdekkingstocht naar wie ik ben en wil zijn als ontwerper. Ik heb mij een lange tijd alleen op grafische vormgeving gericht. Maar de laatste jaren ben ik mij steeds meer ruimtelijk gaan oriënteren. Interactie in ontwerp vind ik erg interessant en ik fotografeer veel, dit gebruik ik soms ook in mijn ontwerpen. Ik ben een perfectionist en daarom ben ik soms bang om uit mijn comfortzone te stappen. Ik wil het zo graag goed doen, dat dit mij tegen kan houden.
Ik kies voor een stage in het buitenland. Ik heb al eerder stages gelopen in Nederland en daarom vind ik het interessant om te leren hoe dat gaat in andere landen. Ook wil ik mijzelf uitdagen om uit mijn comfortzone te stappen. En ik denk dat het voor mijn persoonlijke ontwikkeling heel gunstig kan zijn. Wonen en werken in een ander land is iets waar ik veel van kan leren.
Ik wil graag naar Spanje, Portugal of Italië. Deze landen spreken mij aan door de cultuur, de mooie steden, de mensen en het weer. Ik wil graag bij een klein tot middelgroot bedrijf, maximaal 15 mensen. Een bedrijf met grafisch ontwerp maar die ook iets doet met ruimtelijk ontwerp, product design, interieur, architectuur, fotografie of interactie. Het bedrijf hoeft niet met al de dingen die ik noem te werken, maar minimaal één.
Ik wil meer leren van ruimtelijk ontwerp en daarbij ook de grafische kant meenemen. Dit gaat vaak samen en juist de combinatie van die twee vind ik interessant.
Dit is een greep uit mijn Praktijkplan, ik had een plan voor ogen en dit plan heb ik waar gemaakt. Ik ga stage lopen bij Lavernia & Cienfuegos in Valencia!
_
Lavernia & Cienfuegos is een multidisciplinair bureau wat bestaat uit ongeveer 12 personen en meestal 4 stagiaires. Ze zitten gevestigd in een prachtige villa midden in het centrum van Valencia. Ze hebben klanten uit Japan, China, Rusland, België, Amerika, Brazilië, Zwitserland en Spanje. Hun werk bestaat uit grafisch ontwerp, product design en verpakkingen, ook zitten er projecten bij waarbij interactie wordt gebruikt. Het team bestaat uit grafisch ontwerpers, product ontwerpers, model makers en een audiovisueel ontwerper. Ze hebben al vele prijzen gewonnen voor hun ontwerpen. Klanten waar ze voor werken zijn o.a.: Zara, Suavina, Amstel, Etnia en veel Spaanse bedrijven die ik niet ken. Ik vind dit bedrijf interessant omdat het veel verschillende dingen doet qua ontwerpen. Ik kan hier meer gaan leren van product en packaging design. Ik hoop dat ik op allemaal verschillende soorten projecten mee mag werken, ik wil het graag zo breed mogelijk houden. Ik kan het bedrijf vragen om mij in te zetten voor zowel grafische als ruimtelijke opdrachten. Misschien zou ik op een of andere manier ook mijn fotografie skills nog toe kunnen passen. Door bijvoorbeeld eindresultaten te fotograferen.
www.lavernia-cienfuegos.com